Lite ny färg skulle behövas

När man bor i ett hus så är det alltid saker som ska fixas och grejas med. Sommaren är ju ofta den tid som man har den tiden att göra det på. Det ska vara byte av fönster, målning, göra ordning trädgården med mera. Har kollat över här hemma och jag har insett att vi nog kommer att behöva måla om hela huset nu under vår ledighet i sommar. Det går så klart att anlita en målare, men det är ju inte så svårt att göra själv, eller?

Måla huset på egen hand

Jag tänker det att köper man bara hem rätt sorts färg, hyr en byggställning samt tar hem ett par vänner, så kommer målningen av huset att gå på en dag, eller vad tror ni? Är man flera så kan man ta en sida var om man så säger. Det är nog bra att även satsa på rätt sorts verktyg och penslar med.

Måla inne med?

Det skulle nog behövas lite färg inne i huset med. Bland annat är det flera av taken som skulle må bra av lite ny, vit färg. Sedan är det ett eller två rum som jag vill tapetsera om. Men det kanske är bäst att inte ta på sig allt för mycket. Vill ju inte att hela semestern ska gå åt för att jobba på huset, även om det är då man har tiden till det.

 

19 Jul 2018