Knep som gör att ditt hem alltid är rent

Är du en person som alltid har det som på bilden? Alltså stökigt och en massa grejer framme? En del lyckas ju att alltid ha det städat och plockat hemma. Hur gör de? En del anlitar så klart en städfirma som till exempelvis Jourstäd Sverige. Men inte alla. Det finns knep att ta till för att alltid ha det fint hemma. Då behöver du inte lägga hela helger på att städa och greja. Du kan istället göra det du gillar att göra.

Bra tips för att ha det städat hemma

Livet är stressigt så det är bra att hitta en metod som fungerar för dig. En bra grund är att hela tiden hålla efter under veckan. Då hinner sakerna inte samlas på hög eller svämmar över och du slipper ta allt under helgen. 

Se även till att bannlysa klädhögar och ja, alla sorters högar. Det är alltid bra att hänga in kläderna direkt och gå tillbaka med sakerna då du är klara med dem.

En annan bra sak att göra under alla dagar i veckan det är att tillämpa "15-minutersregeln". Du ser då helt enkelt till att städa i 15 minuter varje dag i veckan. Helgen kan du då ägna dig åt större och jobbigare projekt som att rensa skafferiet eller städa i skåpet under diskhon, eller göra rent ugnen. Alternativt tar du bara ett rum under helgen, det som är värst drabbat av röra och smuts. 

19 Apr 2020