Kan man bli miljonär innan 50?

Det korta svaret är att ja, det går att bli miljonär innan man fyllt 50 år. Det är visserligen en mycket ambitiös plan men inte omöjlig på något sätt. För att komma till målet krävs att du börjar spara och investera tidigt, och ju tidigare du börjar ju enklare blir det. 

Börja ditt sparande vid första lönen

Varje liten krona räknas när det handlar om att nå målet med att bli miljonär innan man är 50 år. Se därför till att du börjar spara pengar redan när du får din allra första lön. Bor du kvar hemma kan du börja med relativt stora summor för ditt sparande. Andra bra tips:

  • Sätt upp ett mål för ditt sparande, och för investeringar. Bestäm hur mycket pengar du ska spara varje månad för att nå ditt mål. 
  • Skapa en budget och lev efter den. Håll ner dina kostnader, undvik onödiga utgifter och ha fokus på sparandet.
  • Jämför olika portföljförvaltare, eller välj Fair Investments för hållbara investeringar.
  • Ha tålamod! Det tar tid att bygga upp en förmögenhet. Men ju mer du sparar desto fortare kommer det att gå.

Hemligheten bakom att öka saldot på kontot handlar inte bara om hur mycket du sparar. Det handlar minst lika mycket, eller till och med mer om att sänka utgifter och att ha koll på investeringar och ekonomi. Lär dig utnyttja ränta på ränta effekten och var beredd på att du får ta större risker om du startar din resa mot första miljonen mitt i livet! 

28 Mar 2024