Hur vet man att det är dags att skaffa glasögon?

Hur vet man egentligen när det är dags att skaffa glasögon? En del använder ju sig av terminalglasögon, då de sitter vid datorn och jobbar. Men ibland kan synen försämras mer och man har då behov av glasögon med styrka. Ofta så väntar de allra flesta för länge med att göra en synundersökning. För det är just det man behöver göra för att se vad man har för synfel. Det finns ett par tecken på att synen har kommit att försämras. 

Tecken på dålig syn

Ett vanligt tecken är att du ofta får huvudvärk. Många olika synfel kan ge dig det, men vanligast är det om du har översynthet. Ett annat tydligt tecken är att du måste kisa för att se på tv, eller andra saker på långt avstånd. Du kan även drabbas av yrsel eller att du lätt tappar fokus. Andra tecken på dålig syn är att du ser enskilda bokstäver sämre, du har svårt att köra i mörker samt att du ser saker dubbelt. Det kan också vara att du har svidande ögon, att du känner dig tröttare samt behöver hålla textgen en bit i från för att se vad det står. 

Vad för glasögon behöver du?

Är det så att du misstänker att synen är sämre, så är det bra att boka in en tid hos en optiker. De kan ta fram vad för synfel du har och om det är läsglasögon du behöver eller om det är progressiva. 

22 Jan 2020