Hur skriver man testamente?

Det kanske kan kännas långt till ens egen bortgång. Men som alla vet går tiden snabbt. Det är inte en utan många gånger som folk har konstaterat att livet sprang ifrån dem - vart tog tiden vägen? Ändå är tiden just det enda vi har, och hör och häpna, alla har lika mycket tid. Snart den enda rättvisa i livet. Så eftersom tiden går så snabbt, kan det vara bra att tänka på den. Hur vill du ha det efter din bortgång? Hur vill du skriva din sista vilja? För att avgöra det, kan det vara bra som en första åtgärd att ta hjälp av en juridisk rådgivning.

Skriv ditt eget testamente

Det första du behöver göra är att ta kontakt med en jurist som arbetar med familjerätt, som det heter om man är specialiserad på allt som rör familjeförhållanden. En advokat vet vad som behöver finnas med i ett testamente och vilka lagar som gäller kring det. Här kommer några råd omkring det hela:

  • Du måste vara över 18 år för att kunna skriva ett testamente. Det måste bevittnas av två personer som båda är över 18 år.
  • Du kan ändra det när som helst. Ett testamente kan inte ändras efter din död, men innan det kan du ändra det hur många gånger som helst.
  • Det tar inte lång tid att upprätta ett testamente.
  • Juristen måste hjälpa dig med att formulera dig iu testamentet, eftersom det är mycket viktigt att det ska blir så tydligt det bara går. Hen bör hjälpa dig även med att komma underfund med hur du vill ha det och vad du bör tänka på.
  • 9 Sep 2017