Höstmys med barnen

Det finns nog ingen annan årstid som inspirerar till så mycket pysselaktivitieter med barne som hösten gör. Jag minns det själv från skolåren, hur vår fröken fick oss att samla löv, kastanjer, kottar, pinnar och andra fina fynd ute i naturen och som vi sedan gjorde "konstverk" av. Det finns fortfarande vissa saker sparade hemma hos mina föräldrar! 

Viktigt med tid tillsammans

Själv tycker jag att det är roligt att inkludera naturfynd till viss grad, men hos mig används också saker som makaroner, piprensare, frigolitkulor och - givetvis - massor av färg och klister och sånt. Det finns många roliga och enkla barnpyssel som man kan ägna sig åt - allt behöver inte ta en massa tid och även de minsta kan få vara med. När man inte har tid och ork för en massa kladd så kan man pyssla med saker som pärlplattor, loombands, makramé, eller helt enkla klistermärkesböcker. Man behöver inte alltid vara superambitiös, poängen är att sitta ner med sina barn och pyssla tillsammans. Det ökar kreativiteten, stimulerar barnen på många nivåer och stärker även bandet mellan oss och dem. Det är faktiskt ganska ovärderligt alldeles oavsett vad man får för resultat av sitt pysslande.

Med det sagt så kan man ibland ta sig den extra tiden och energin och planera något riktigt häftigt. Vi har en tavla här hemma som alla i familjen har varit med att skapa och den är fantastisk! Den har inslag av allt från naturfynd till våra handavtryck, glitter och gips. Ett minne för livet!

5 Nov 2020