Hitta på roliga saker med barnen på sommarlovet

Sommarlovet är den perfekta tiden att hitta på roliga saker med sina barn. Det finns mycket skoj att hitta på och det måste inte heller kosta särskilt mycket pengar. Här är flera bra tips på vad ni kan hitta på.

Tips på saker att göra tillsammans

Packa ner rejält med matsäck och åk till stranden. Havet eller sjön! Spendera en dag ihop med sol och bad. 

Åk till en vattenlekplats, läs mer om sådana här. Att leka med vatten är något de flesta barn gillar. Om ni inte har en sådan nära, åk till en vanlig lekplats. 

Gå ut i skogen och plocka svamp, lingon, blåbär, smultron, björnbär, hjortron. Ta med matsäck, sätt er på ett fint ställe och ät gemensamt.

Besök en bondgård. Alla bönder är inte så pigga på det här, men ring runt och fråga. En bonde som säger ja är oftast tillåtande i fråga om att låta barnen klappa djuren, provsitta en traktor eller se ladugården inifrån. Om du inte hittar en bondgård besök en 4H-gård.

Cykla till ett bestämt mål, det kan vara affären två mil bort eller bergskullen fem km bort. Ha ett mål med turen och något ni ska göra när ni är framme. Ta med matsäck som ni fikar på eller köp en glass när ni är där.

Besök naturreservat, forntidslämningar, kulturarv, gamla kyrkor eller andra sevärdheter. Barnen kanske inte är så intresserade utav sevärdheten i sig men de flesta sevärdheter har en omgivning som inbjuder till lek. Låt dem springa runt medan du själv njuter av att titta på eller läsa om platsen ni besöker. Ta med matsäck och ät gemensamt.

22 Jul 2021