Göra hemmet smartare

Att ha ett smart hus, det var länge något man bara kunde se i filmer eller serier som handlade om framtiden. Men, nu går det faktiskt att ha ett smart hem, som kan styras med rösten eller med andra kommandon. Smarta hem är nog här för att stanna tror jag. Jag hade lätt gjort om mitt hem så att det skulle vara lite smartare. Visst vore det skönt att hemmet kan förutse vad det är som behöver göras. Nu kan den inte göra allt, men ett smart hem kan stänga ner rullgardinerna om kvällarna, tända upp lamporna och så vidare. Ett röstkommando och kaffebryggaren startar. Det låter som en framtidsvision, men är som sagt redan verklighet. 

Styra hemmet med en app

Jag läste det att om man vill satsa på smarta hem, så är det ett måste att ha wifi som fungerar bra. Det eftersom att man använder sig mycket av telefonen eller surfplattan och då en app som man kopplat till olika saker i hemmet. Idag finns det flera olika plattformer för smarta hem så som Google Home, Apple HomeKit och Amazon Alexa. Med dem kan man då styra sitt hem, genom att ha röstkommandon eller göra ett par klick. 

Vilken av plattformarna som passar bäst, det väljer man själv. Om man vill ha det på svenska så ska man välja Google Home, då de andra än så länge bara är på engelska. Men ju fler som satsar på smarta hem, ju mer troligt är det att fler alternativ på svenska kommer att komma. 

13 Sep 2020