Fem tips för inredning till barnrummet

Det perfekta barnrummet bjuder in till lek, är rogivande för sömnen och innehåller praktiska möbler som på ett bra sätt kombinerar lek och funktion. Eller hur! Alla föräldrar vill nog ha det så men ska vi vara ärliga så är barnens rum oftast rena bombnedslag med kläder högt och lågt, leksaker i drivor och ett rum man ibland helst skulle stänga dörren till och glömma bort att det fanns. Men jag har fem tips som gör att rummet blir en oas för barnen, så håll tillgodo. 

  1. Städa tillsammans med dina barn. Ett rent rum är roligare att leka i än ett som är stökigt, och kan man lära sina barn att städ efter lek är praxis så kommer det att bli enklare när de är äldre. 
  2. Köp inredning som är gjord för barn. Det är lätt hänt att man köper en byrå på loppis, men är den i vuxenstorlek så kommer barnen inte kunna använda den. 
  3. Plocka undan saker de inte leker med. Leksaker blir tråkiga efter ett tag. Tar man bort dem och sedan ställer fram dem efter ett halvår så blir de roliga igen. 
  4. Tänk på barnets ålder. En rolig sängmobil passar de allra minsta barnen, medan en äldre vill ha prinsess-säng eller en racerbil att sova i. 
  5. Låt barnen vara med och bestämma. De kan faktiskt uttrycka vad de gillar och inte gillar när det gäller både färg, möbler för barn och annat. Det är ju också bra träning i medbestämmande. 
4 Oct 2019