Dra el till växthuset

Jag har funderingar på att skaffa mig ett växthus av lite större modell. Läste att det kan vara en god idé att dra el och vatten ut till växthuset. Det är bra att ha, dels för frosten, dels för bevattningen och så vidare. Man får ett allsidigt växthus genom att ha el i det. Det går att  ansluta elektrisk belysning eller en frostvakt och värmefläkt i växthuset. Men som jag förstår det så är det ett måste att anlita en elektriker för detta. Kanske kan anlita Eljour Göteborg för detta.  Bra med el i växthuset med eftersom att då kan man ha växter där även under vintern. 

Läste att ett alternativ är att tillfälligt dra en förlängningssladd om man bara vill ha frostvakt några enstaka nätter. Men det kan ju lätt bli att man råkar släppa ut värmen, så är nog bra att installera el på ett korrekt sätt direkt.

Hitta ett bra växthus

Jag vet inte exakt vad för växhus jag vill ha. Det jag vet är att jag vill ha stora ytor att odla på samt även yta för plantering med bänkar och annat. Samt att jag gärna har en yta där man kan inreda för att sitta och njuta av sitt växthus. Har sett att det finns en massa modeller att välja på. Kanske ska ta och åka till en butik för att titta på dem så att man kan se hur de ser ut, innan man bestämmer sig för att köpa ett. 

5 Jul 2020