Barnen kommer alltid i första hand

Det är så många gånger jag sett vuxna människor gräla och bli osams, och ibland går det så långt att de skiljs åt och det verkar som att det blir väldigt lätt att glömma bort barnen då. Föräldrarna är så noga med sina egna rättigheter att barnens behov kommer i skymundan och för en person som jag, som sysslat en hel del med barnrätt, så känns det rent ut sagt för djävligt. Om du och din partner har problem i er relation, låt inte barnen bli de som drabbas! Så enkelt är det, och det borde vara en smal sak för oss vuxna att hålla barnen utanför. Jag har några tips till vuxna som inte kommer överens, och tänkte dela med mig av dem.

Mina små tips

  • Bråka aldrig inför barnen: Hur arga ni är är på varandra så är det inte schysst att låta barnen höra på när ni grälar. Det GÅR att bita ihop och välja var och när man ska ha sin diskussion. 
  • Sätt dig in barnets situation: Låtsas att du är ditt barn. Fundera på hur du skulle vilja att dina föräldrar beter sig mot varandra. 
  • Lyssna på andra: Det finns gott om andra vuxna som gått igenom samma saker. Ta lärdom av deras erfarenheter. Om du behöver information om lagar och regler kan du vända dig till en jurist, eller läsa på om olika rättigheter och skyldigheter på valfri sida som behandlar rättsliga frågor

Och glöm aldrig av att barnens bästa alltid kommer i första hand! 

9 Aug 2018