Pajbakning och djupa diskussioner

Något jag brukar plocka varje år, är björnbär. Tyvärr har det inte direkt varit ett bra år för bär överhuvudtaget, då det varit så varmt. Som tur är har jag hela frysen full sedan förra året. Häromdagen tog jag fram dessa för att baka en paj, som ni kommer få recept på lite längre ner. Medan jag höll på med bakningen, fick jag besök, av en vän. Han har nyss startat företag och ville prata lite om detta. Han oroar sig en del över att få det att gå ihop, med ekonomin och så. Men han hade läst om detta med att sälja fakturor och ville höra vad jag tyckte om det. Jag sa att jag får nog läsa om detta med att sälja en faktura, så jag vet vad det handlar om. 

Trevlig fikastund

Eftersom jag bakade paj, så stannade vännen kvar, och fick njuta av den med så klart, till fikat, med en kopp kaffe. Vi passade på att prata om det mesta, mellan himmel och jord. Det var trevligt, för det var ett tag sedan vi sågs.

Recept på björnbärspaj

Om även ni vill laga en god paj, testa detta recept:

Björnbärspaj med kokostopp

Ingredienser:
250 grambjörnbär, färska eller djupfrysta
0.25 dlströsocker
1 tskpotatismjöl
75 gramsmör eller margarin
2.5 dlkokosflingor
0.5 dlströsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Bre ut björnbären i en pajform. Strö över 0,25 dl strösocker och potatismjöl.
3. Smält smör och blanda det med kokosflingorna och sockret. Fördela massan över bären.
4. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
5. Servera pajen ljummen med glass eller lättvispad grädde.

 

28 aug 2018