Hedgehog

 

Hedgehog in a storm var en privat blogg skriven av Sara: Västeråsbo, tvåbarnsmamma till tonåringar och aktiv inom barnrättsfrågor. Bloggen var en personlig blogg som reflekterade kring vardagliga ting och hade inget med Saras arbete att göra. Det var ett hemtrevligt litet krypin med humoristiska vinklingar.

Sara bloggade mellan åren 2007 och 2014, men lade sedan - av oklar anledning - ner sitt bloggande. Det är alltså inte Sara "Hedgehog" som skriver här längre. Om du är nyfiken på hur bloggen såg ut medan Sara drev den så kan du ta en titt här.

 

Den lilla igelkottsbloggen lever dock vidare, i lite ny skepnad och i en ny skribents regi. Ämnena behandlar de flesta ämnen och stämningen är lättsam. Jag hoppas att du ska fortsätta att trivas.

Efter semesternapati

28 aug 2016

Semestern är slut nu, skolorna har öppnat igen och hösten och därefter vintern är vad vi har att se fram emot. I takt med att vädret blir kallare blir dagarna också mörkare och snart sitter vi där igen, där vi inte får något som helst solljus på månader i sträck. Vi lämnar hemmet inna solen gått upp och vi lämnar jobbet för att åka hem långt efter att solen gått ner igen. Väntan efter nästa sommar och semester känns aldrig så lång som just precis nu.

Ju längre och härligare ens semester är, desto jobbigare blir det att återgå till rutinerna igen, det är en oskriven lag. Man betalar verkligen för precis allt här i livet... 

Jag läste en intressant artikel om detta i SvD när jag Googlade efter just efter semester-depp. Det är uppenbarligen ett väldigt allmänt tillstånd, det här. Botemedlet är att hitta på riktigt roliga grejer under den där första tiden efter semestern. 

Vilken är din plan?

Ska man satsa på ett kontantkort?

27 aug 2016

Nästan alla idag har en mobiltelefon. Det som skiljer åt är ofta formen på abonnemang. En del väljer att använda sig av ett kontantkort, som man ofta kan få helt gratis på nätet. Med ett kontantkort har man full koll på vad det kostar varje månad. Det finns två varianter av kontantkort. Ett där du laddar på en viss summa pengar, som sedan kan användas på samtal, sms och surf. Det andra alternativet är en fast prisplan, som innebär att man får ett visst antal minuter, ett visst antal sms och en viss mängd surf för en summa som du betalar i förskott. Det påminner om ett mobilabonnemang, men det är utan bindningstid. Du måste betala varje månad för att det ska fungera och vill du byta månaden efter så går det att göra utan problem. Du kan hitta kontantkort på nätet som inte kostar dig ett öre, det du betalar för är endast prisplanen.

Jämför mobilabonnemang

Ibland kan det dock vara bra att istället välja att jämföra mobilabonnemang. Dels mot kontantkort men se även till att jämför mobilabonnemang med varandra. Det kan skilja sig en del åt när det kommer till vad de kostar per månad och hur lång bindningstid det är och så vidare. Om du vill jämföra mellan olika mobilabonnemang så kan du kika in på mobilabonnemanget.se. Här får du en mycket bra översikt över de olika operatörernas erbjudanden. Sedan är det bara att välja det som passar dig.

Köpa leksaker till barnen

9 aug 2016


Har du egna barn, eller är det barn i din släkt och bekantskapskrets? Då är det inte fel att satsa på att köpa leksaker till dem då det vankas födelsedag. Dock är det inte en dum idé att även köpa leksaker vid andra tillfällen med eftersom det idag finns många billiga leksaker på nätet. Kan man köpa leksaker till bra priser så kan man oftare ge dem små presenter bara för att glädja dem. Många barn skriver långa önskelistor över vad de helst vill ha och att då kunna ge dem något av dessa saker gör att man som förälder blir glad av att barnen blir glada.

Populära leksaker på nätet

Genom åren som leksaker tillverkats och sålts så har det funnits ett par leksaker som hängt med och är lika populära nu som de var för många år sedan. De leksaker som ofta finns och som hänger kvar i popularitet är barbiedockor, lego, leksaksbilar, dockor, tågbanor, pussel och böcker. Andra populära leksaker är klistermärken, pussel, såpbubblor och pärlplattor. Det finns mängder av leksaker på nätet hos leksaker.se

Leksaksbutik på nätet

Hos leksaker.se är det enkelt att hitta olika typer av leksaker. De har smarta sökfunktioner och du kan söka efter produkt eller via pris. Här är det enkelt att hitta leksaker som passar alla plånböcker samtidigt som det är leksaker av bra kvalitet. Leksaker på nätet är smidigt att köpa och du får det hem utan att behöva bege dig till en butik på stan eller liknande.

Söta igelkottar

5 aug 2016

Är det inte märkligt hur vissa saker bara är söta, hur vassa och kantiga de än är? Muminkaraktären Lilla My är en sådan - man kan inte annat än älska henne och finna henne söt hur tvär och sur hon än alltid är. Igelkottar är en annan sådan typisk grej. Igelkottar är vassa som kaktusar - det gör riktigt ont att ta i dem! Men det är något med deras kroppsform som gör att man smälter när man ser dem; hur de tultar fram över gräsmattorna och nosar med sina små trynen. De är verkligen söta.

Idag bjuder jag på lite söta igelkottar - håll till godo!

Sov gott med rätt sorts säng

19 jul 2016

Det är en del saker att tänka på när det kommer till sängar. Att välja rätt säng kan kännas svårt och det är inte alltid man hittar rätt direkt. En säng är bland den viktigaste möbeln vi har i ett hem. Vi tillbringar faktiskt upp till en tredjedel av livet i den! När du ska köpa säng så är det en del saker att fundera på. Ska det vara mjuk eller hård säng? Det beror faktiskt lite på hur du sover. Är du en person som mest sover på mage så är det en lite fastare säng du ska satsa på, medan om du ligger på sidan eller på rygg kan välja en säng som är lite mjukare och följsammare. Funderar du på om du ska välja en vanlig säng eller en kontinentalsäng och undrar vad egentligen skillnaden är? Det som skiljer dem åt är utseendet och komforten. En kontinentalssäng upplevs av många som mycket skönare och ger en känsla av att sova på hotell.

Extra sovplats

Om du inte har så mycket plats hemma,men vill ha en extra sovplats för vänner så är det bra att satsa på en bäddsoffa. WeGot har flera bäddsoffor som både är sköna att sitta i och att sova i. Även du som har stor plats kan ha nytta av en bäddsoffa.

WeGot erbjuder även ett stort utbud av både inredning och möbler online och även i sin fysiska butik i Malmö. Bor du nära eller har vägarna förbi, se till att åka till deras stora butik och provligg lite olika sängar.

Minnesvärt sommarlov

13 jul 2016

Sommaren för med sig en massa behagliga grejer - milt väder, ljus, semester och avkoppling. Det är dock sällan familjer kan ta ut semesterdagar som täcker hela sommarlovet, och även om man är ledig mycket tillsammans med sina barn så behöver de ibland kunna ha roligt på egen hand. Hur gör man sommarlovet minnesvärt? Hur ger man sina barn en god balans av frihet och ansvar?

Förra året hade detta som diskussionsämne i Nyhetsmorgon och jag tänker att det inte kan skada att än en gång föra ämnet på tal.

Vem behöver en redovisningsbyrå i Malmö?

11 jul 2016

En redovisningsbyrå är något som både en privatperson och företagare kan ha behov av. Dock är det främst just företagare som kan känna av behovet av att anlita en redovisningsbyrå i Malmö. Detta eftersom företag måste enligt lag bland annat bokföra och redovisa. Redovisning och bokföring är något som alla företag och organisationer kommer i kontakt med. Detta måste skötas klanderfritt och på ett korrekt sätt. Genom att anlita en redovisningsbyrå i Malmö som heter A Invest Consulting så kan du som är företagare få rätt sorts assistans. A Invest Consulting är en redovisningsbyrå i Malmö som hjälper företag och organisationer med flera olika tjänster. Bland annat redovisning, löpande bokföring, bolagsbildning, bokslut, löneadministration och mycket mer.

Redovisning och bokföring måste båda göras

A Invest Consulting hjälper dig gärna som sagt med både redovisning och bokföring. Det är nämligen så att alla företag, oavsett storlek eller företagsform måste redovisa och bokföra enligt lag. Det som ska ske är att alla ekonomiska händelser som sker under året bokförs för att det sedan ska gå att göra en redovisning av något slag. Redovisning sker i form av ett bokslut eller en årsredovisning. Det som ska bokföras är ekonomiska händelser och aktiviteter som bland annat innebär försäljningar, betala fakturor, inkommande kapital och så vidare. Om du vill veta mer hur detta fungerar så kan du kontakta A Invest Consulting och låta dem bli din redovisningsbyrå Malmö. Det gör att du kan fokusera på ditt företag på ett bättre sätt.

En bra bil är ett måste

5 jul 2016

Att köpa en ny bil är något många drömmer, också jag. Det är dock inte alla förunnat att ha råd med en helt splitter ny bil. De allra flesta får nöja sig med en begagnad bil. Det finns dock de som har rätt storlek på plånboken eller som tar ett lån för att köpa den där drömbilen. Om jag får drömma fritt så skulle jag vilja köpa mig en helt ny Peugeot. Såg en bilfirma på fbt.se som är auktoriserad säljare av Peugeot. Dessa heter Jonsson Bil. Kanske man skulle se efter vad de har för alternativ? Såg att Jonsson Bil har inte bara helt nya bilar, utan de säljer även begagnade bilar av flera olika märken. Jag kan ju alltid åka dit och testköra en eller några för att se vad jag tycker om dem.

Jonsson Bil ligger i Örebro

Jonsson Bil ligger i Örebro, där jag för övrigt har pluggat en gång i tiden. Har ett par vänner som bor där. Så kanske ska ta mig i kragen och åka dit och hälsa på dem och samtidigt passa på att kolla på lite bilar. Läste på nätet att Jonsson bil har mycket förmånliga saker för de kunder som köper sin Peugeot hos dem. Bland annat får man tillgång till deras serviceverkstad, plåtverkstad samt däckhotell och så har de reservdelar med. Det är ju bra att de månar om sina kunder på ett bra sätt, det är ett plus i kanten.

Syskonvagnar till flerbarnsfamiljen

5 jul 2016

När man är en familj som innehåller flera barn, så kan det vara läge att köpa en syskonvagn. Det gör allt så mycket enklare. Det är inte det lättaste att köra två olika vagnar, särskilt inte om man är ensam förälder ute på promenad. Genom att man har en syskonvagn så får man med båda barnen i en och samma vagn. En syskonvagn kräver inte heller att barnen är i samma ålder eftersom man kan göra så att det finns en sittdel och en liggdel samtidigt om man så önskar. Det går alltså att kombinera detta på vilket sätt man vill.Om ni letar efter syskonvagnar av bra kvalitet och som inte kostar multum så hittar ni ett sortiment av dessa hos Pyret & Snäckan.

Pyret & Snäckan har barnvagnar i flera modeller

Pyret & Snäckan är en affär på nätet och de är en butik att räkna med när det kommer till barnvagnar. De har höga kvalitetskrav när de tar in vagnar till sitt sortiment. Pyret & Snäckan har ett sortiment av olika typer av vagnar. Bland annat joggingvagnar, sittvagnar och sulkys. Dessa finns i märken så som Bugaboo, Tako, Trille och Mountain Buggy. Pyret & Snäckan erbjuder även andra produkter så som åkpåsar, bilbarnstolar och skötväskor. När du beställer här så får du en produktgaranti på 1-2 år på både barnvagnar och andra produkter. Du har även en ångerrätt på 30 dagar om du inte känner dig helt nöjd.

Vackra silversmycken

3 jul 2016

Silver är ett material som varit med länge och som aldrig verkar gå ur tiden. Ett vackert smycke i silver kan vara helt rätt och det är enkelt att matcha och kombinera med andra smycken eller kläder. Silver är ett material som idag tillverkas främst ibland annat i länder så som Mexiko, Peru, Bolivia, Canada, USA och Australien. Mexico producerar allra mest. Det brukar vara legeringar på silver för att det ska vara hållbart och motståndskraftigt. Den vanligaste typen av legering gör att det kallas för sterlingsilver. Silver finns även naturligt ute i naturen och kallas för verksilver. Om man vill ha vackra silversmycken så finns det en butik på nätet på silversmycken.org. de heter CS Design och tillverkar silversmycken i just sterlingsilver. Här kan du hitta unika smycken som passar kvinnor i alla åldrar. Så är du ute efter silversmycken till dig själv eller till någon du känner så är detta en bra sida att köpa smycken online på.

Köpa smycken online

Det finns många fördelar att köpa smycken online. Du hittar ett stort utbud, många butiker att välja mellan, du slipper bege dig någonstans och du kan få det hem på bara på ett par dagar. CS Design till exempel levererar silversmycken på 2-5 dagar. Är du nyfiken på att veta mer om silver och ämnet i sig, så kan du kika in på Wikipedia. Är du bara ute efter snygga silversmycken så är det bara att besöka CS Designs hemsida och beställa!

Bli av med dina igelkottsben

27 jun 2016

Visst känner du igen dig, du rakar dina ben, bara för att ett par dagar senare ha en stubb som påminner om en taggig igelkott! Det är nackdelen med att raka, då det växer ut snabbt igen. Det är för att man inte får med sig rötterna på håren. Visst kan du vaxa hemma, om du vill, det finns många bra sorter att köpa. Dock är det allra bästa, om du alltid vill ha lena ben, eller bli av med hår på andra ställen på kroppen, att satsa på laser! På hårborttagningstockholm.nu hittar du som behöver permanent hårborttagning i Stockholm en bra hudvårdsklinik. Här kan du få hjälp med överdriven hårväxt på alla ställen på kroppen. Du kan givetvis även få en vaxning om du föredrar det, men du som kanske lider av hår i ansiktet eller liknande så är det nog bra att satsa på en permanent hårborttagning i Stockholm.

Leilas hudvårdsklinik

På hårborttagningstockholm.nu hittar du Leilas hudvårdsklinik och här jobbar Leila Rönnbäck. Hon erbjuder permanent hårborttagning i Stockholm genom diatermi och IPL. Hon är certifierad samt har ett landstingsavtal för att få använda sig av dessa metoder. Hon har inte bara permanent hårborttagning i Stockholm utan erbjuder även andra typer av behandlingar. Här kan du få ansiktsbehandling, manikyr, pedikyr och massage. Du kan även beställa vanlig vaxning eller brasiliansk vaxning. Så har du behov av att få lena ben, slät haka, eller bara vill njuta av en behandling så ska du besöka Leila.