Hedgehog

 

Hedgehog in a storm var en privat blogg skriven av Sara: Västeråsbo, tvåbarnsmamma till tonåringar och aktiv inom barnrättsfrågor. Bloggen var en personlig blogg som reflekterade kring vardagliga ting och hade inget med Saras arbete att göra. Det var ett hemtrevligt litet krypin med humoristiska vinklingar.

Sara bloggade mellan åren 2007 och 2014, men lade sedan - av oklar anledning - ner sitt bloggande. Det är alltså inte Sara "Hedgehog" som skriver här längre.

 

Den lilla igelkottsbloggen lever dock vidare, i lite ny skepnad och i en ny skribents regi. Ämnena behandlar de flesta ämnen och stämningen är lättsam. Jag hoppas att du ska fortsätta att trivas.

Vaxa, raka, epilera, vad ska man välja?

22 feb 2019

Det här med att ta bort kroppsbehåring, det är inte det enklaste att veta vilken metod man ska välja! Det finns ju en massa metoder som lovar än det ena än det andra. Jag har oftast rakat mina ben. Men märker ju att det gärna blir stubb, typ dagen efter! Så det är ju inte det bästa om man vill ha ett långvarigt resultat. Har testat vaxning hemma, men det var ingen hit, samma med hårborttagningskräm. Men jag tror jag ska testa vaxning på salong i Göteborg. Vaxning Göteborg är ju bra på det sätt att de vet vad de gör. Sen gör det väl lite ont när de rycker.

Testa vaxa ni vet vad

Det finns ju de som gör en sån så kallad brasiliansk vaxning. Alltså att man tar bort håret där nere. Jag vet inte om jag skulle vilja göra det. Dels ha en främmande människa mellan benen och dels då smärtan det måste innebära att dra bort det håret! Nej, det får räcka att man är hårfri på ben och under armar tror jag!

Boka tid för vaxning

Jag tror jag ska söka fram en bra salong som kan hjälpa mig med vaxningen. I alla fall till sommaren. Det är då man vill ha släta ben som håller. Det eftersom att man mest har klänning och shorts på sig för det mesta, om det är bra väder vill säga. Men det får vi väl tro att det bli i år med?

En tur till Skåne

18 feb 2019

Jag har planerat att snart åka ner till Skåne. En av mina barndomskamrater bor där, hon jobbar med naglar Malmö, har en nagelsalong i Malmö, som hon startade för ett par år sedan. Tanken är att jag ska vara där hela helgen och så ska vi umgås och ha det trevligt. Hon ska få göra mina naglar, så ska jag baka något gott som tack för hjälpen tänkte jag. Vad exakt vi ska hitta på vet jag inte. Min kompis får väl överraska mig helt enkelt. Det var flera år sedan jag och hon sågs, men vi brukar snabbt komma tillbaka där vi var senast om man så säger.

Blir att ta tåget

Jag har ingen som helst lust att ta bilen ända till Skåne så har bokat in mig att åka tåg. Det brukar ju fungera rätt bra. Fördelen med det är att man kan göra annat. Som att läsa eller sova lite eller så. Det kan man inte om man ska köra bil. 

Baka en tårta

Det kommer bli att jag bakar en tårta till vännen som tack för hjälpen, med naglarna. Detta eftersom att dels så vet jag att hon älskar tårtor och dels för att hon fyller ju faktiskt år bara ett par dagar efter jag åkt hem igen. Men det kan ju passa bra att fira henne när jag ändå är där och hälsar på. Sen får vi väl se vad resten av helgen blir. 

Perfekta kläder för amning

13 feb 2019

Nu har ju jag inga små barn längre och ammar inte, men, jag har en väninna, som nyss fått barn. Hon visade mig sina amningskläder, från Love Milk. Jag säger då det, jag önskar de hade funnits på den tiden jag hade små barn. När mina var små, ja då hade jag förvisso en amnings-bh, men de plagg över de var ju mina vanliga. Det kunde vara lite krångligt att vika upp eller ner vissa tröjor. Men dessa amningskläder som min väninna har köpt, de är supersmarta och smidiga, lätta att vika ner. De ser dessutom ut som helt vanliga kläder så det går att använda dem senare med även när man slutat amma. Det är ju superbra.

Snygga gravidkläder finns det med

När jag var gravid, ja då fanns det väl gravidkläder eller mammakläder så sett, men de som finns nu, hos Love Milk. De är bra mycket snyggare än de jag hade för många år sedan. Skulle jag bli gravid igen, så vet ju jag var jag skulle köpa kläder någonstans. Tänkte att jag skriver om det här, i fall ni läsare letar efter snygga mammakläder eller amningskläder.

Är det inte vår snart?

På tal om kläder, har själv köpt mig lite nytt till garderoben, men det är mer vårkläder. Så nu vill jag att vintern ska ta slut, så att jag kan börja använda dem. Längtar tills det är lite varmare ute och skönare väder!

Hoppas på en elcykel i alla hjärtans dag-present

5 feb 2019

Det är inte jättelångt kvar tills det är alla hjärtans dag. Vi brukar visa varandra uppskattning, både med små och stora grejer faktiskt. Jag har hintat lite om att jag skulle vilja ha en elcykel från Elcykelpunkten. Det var nämligen så att jag testade en sådan hemma hos en kompis för ett par veckor sedan och jag blev helt såld på idén med att ha en elcykel. Den cykel jag har nu är det väl inga större fel på. Visst den har ett gäng med år på nacken, men fungerar att ta sig fram med. Men fördelen med en elcykel är ju att den har en elmotor. Då kan man få lite extra fart!

Vad ska man ge mannen då?

Mannen min har inte sagt något om vad han vill ha, så vet inte vad jag ska hitta på inför denna dag. Men tror lite på att laga en god middag, med bubbel, samt ha ett hemma-spa tillsammans. Vet att han gillar att få massage, så kan ju ge honom det. Vi brukar i och för sig även ha romantik i vardagen med, men alla hjärtans dag har ändå kommit att betyda något särskilt för oss båda. Frågan är vad man ska hitta på att laga? Det lutar åt att göra en trerätters i alla fall. En god förrätt med skagenröra kanske och så kött till huvudrätt samt en god dessert. Desserter gillar vi båda två!

Vilken tråkig sommar

22 jan 2019

En av de lätträknade dagarna satt jag givetvis i trädgården med min bok... Underbart!

Är det någon mer än jag som lider denna sommar? Det är så rysligt dåligt väder att semestern nästan känns bortkastad. Den enda positiva aspekten är att jag har läst en hel del böcker, vilket såklart alltid är givande.

Den senaste boken jag läste var Karin Bojs bok om människans utveckling från apstadiet och vidare. Älskar sånt! Funderar allvarligt på att skicka in ett DNA-prov för att få se vart jag har mina rötter och om jag kanske har släktingar som jag inte känner till. Ju fler som deltar med sitt DNA, desto me rkomplett blir människosläktets karta.

Om en knapp vecka är semestern slut för den här gången. Någon solbränna lär det i alla fall inte hinna bli så det är väl bara att gilla det bleka bokslukarläget.

Varmt och skönt här hemma

11 jan 2019

Snön har fallit nu i flera dagar och det är många minusgrader utangför huset. Hade det varit förra året hade jag inte varit så glad, eftersom att då hade vi stora problem med vår värme. Men nu, vet ni vad, det har vi inte längre. Vi har nämligen sett till att satsa på att installera en värmepump. Såg nämligen reklam på nätet, om värmepump Strängnäs. Så kollade upp detta. Det var ju så klart en investering, men så värt det känner jag nu. Vi har ju dessutom ett buffertsparande för just såna här saker. Om man behöver saker till hemmet. 

Nu kan jag njuta av vintern

Nu när vi äntligen har fixat det med värmen så kan jag ju njuta av att det är vinter och inte oroa mig. Förra vintern hade vi externa element, för att få upp värmen och det syntes en hel del på vår elräkning. Det var inte så kul. Nu när det snöar så kan jag istället se fram emot att åka skidor eller ta härliga vinterpromenader ute i snön.

Satsa på värmepump ni med

Ni som med vill ha den perfekta värmen, ni ska definitivt kolla upp möjligheten att installera en värmepump hos er med. Det är en bra värmekälla och det är inte så dyrt när den väl är igång. Det finns många bra företag som erbjuder att installera sådana så väl som att de kan ge service om det skulle behövas och så vidare. 

Söta igelkottar

2 jan 2019

Är det inte märkligt hur vissa saker bara är söta, hur vassa och kantiga de än är? Muminkaraktären Lilla My är en sådan - man kan inte annat än älska henne och finna henne söt hur tvär och sur hon än alltid är. Igelkottar är en annan sådan typisk grej. Igelkottar är vassa som kaktusar - det gör riktigt ont att ta i dem! Men det är något med deras kroppsform som gör att man smälter när man ser dem; hur de tultar fram över gräsmattorna och nosar med sina små trynen. De är verkligen söta.

En hemförsäkring kan täcka mer än man tror

21 dec 2018

När man pratar om hemförsäkringar så tänker man i första hand på saker som krossade rutor, inbrott, brand eller andra saker där du på något sätt har gjort en slags förlust. Som när hunden lyckats välta din TV till exempel, eller när blixten slår ner och din nya dator går sönder. Det är en självklarhet att ringa försäkringsbolaget i de lägena och få hjälp. Men det finns fler klausuler i hemförsäkringen som inte alla känner till. Jag och en väninna till mig satt och pratade om just detta härom dagen och därför kom jag på att jag skulle at och berätta lite mer om två av de delar som ofta ingår i en hemförsäkring men som många inte tänker på. 

Rättsskydd

I många försäkringar finns det en del som är till för att du som person inte ska bli för hårt drabbad ekonomiskt om du skulle hamna i en rättegång. Den går in och täcker upp en stor del av de kostnader som uppstår och gör att du inte blir skuldsatt för livet. Vill du veta mer, besök http://www.rättskydd.se där du kan läsa om detta och mer därtill.  

Reseförsäkring

Om du reser utomlands och råkar ut för något så kan din hemförsäkring täcka de kostnaderna. I de flesta fall får du själv lägga ut pengar men får tillbaka dem mot uppvisande av kvitton. Så händer det något oförutsett på din utlandsresa som gör att du måste ha vård, eller ersätta förlorat gods, så spara på dina kvitton och kontakta ditt försäkringsbolag när du kommer hem. 

Rita igelkott

20 dec 2018

En av de mysigaste grejerna man gör mid sina barn är att sitta ner och rita tillsammans. Det tycker i alla fall jag. Jag är inte särskilt bra på att rita, men hittar massor av inspiration och hjälp på Youtube. Det finns massor av så kallade tutorials på engelska och de är ju svåra för barnen att förstå själva, men sitter man med dem så kan man ju hjälpa till. 

Jag bjuder här på en av mina favoriter!

Varit hos tandläkaren

12 dec 2018

Jag har nyss varit hos tandläkare. Det är viktigt att gå dit minst en gång per år. Jag kan inte säga att jag är förtjust i det. Dessutom var det ju lagning av en tand denna gång. Det är hemskt, bedövning och borr och grejer, men det är ju ett måste. Dock känner jag nu att jag har ont i tand efter lagning. Vet inte om det ska vara så? Kanske jag måste ringa tandläkaren och kolla upp detta? Har även sett att det finns tandläkare online att ställa frågor till, det kanske är något att testa? Vet att min tandläkare har ont om tider nu i december.

Måste fixa innan jul

Dock vill jag ju inte gå runt och ha ont i tanden. Det är ju inte meningen att man ska ha ont efter en lagning tänker jag? Det är ju snart jul, röda dagar och sånt. Inte så kul att gå hemma då och försöka fira jul när man har ont. Jag får nog ta och ringa min tandläkare eller ja receptionen och höra med dem hur jag ska göra med detta. Får nog ta och göra det nu direkt, om de kan ta in mig på en akuttid kanske. Det borde nog gå. Så att jag inte blir hemma över helgen med detta onda heller. Det har jag inte lust med alls. Så, nu får jag sluta skriva och gå och ringa min tandläkare!

 

Gör nyttig äppelpaj!

22 nov 2018

Här kommer recept på så god och nyttig äppelpaj. Det gör jag varje höst och älskar just därför hösten. Annars är hösten en lite deppig historia för min del. Den ljuvliga sommaren är slut. Dagarna blir mörkare ju längre tiden går och det är så låååååångt innan sommaren kommer igen. Därför passar jag på att göra söta saker när det blir allt mörkare och dystrare utomhus. Sedan får man ge sig ut och jogga... så man inte går upp alla kilon som sötsakerna ger upphov till. Lycka till med äppelpajen! Den måste ju bara serveras med vaniljsås, eller hur?

Planer på bästa kalaset

1 nov 2018

Vad gör man inte för sina barn? En av ungarna fyller snart år och det enda hon tjatar om att hon vill ha på sitt kalas, det är mjukglass! Sedan att hon fyller mitt i kalla vintern, det bryr hon sig inte om. Äta glass, det kan man göra jämt säger hon. Så jag har kollat runt lite på nätet för att se om det finns så att man kan hyra mjukglassmaskin någonstans. Jag vill ju helst inte köpa en maskin, för tänk om hon nästa år tröttnat på denna typ av glass. Såg när jag letade att det finns att man kan hyra mjukglassmaskin Stockholm. Det finns mjukglassmaskiner hos Bergamunken. De kan även leverera till andra städer såg jag. Det är ju helt perfekt.

Mer saker att ha på kalaset

När jag kikade vidare på deras sida så såg jag att de har ju en massa olika saker att hyra ut. Det är popcorn, sockervadd, slush, brända mandlar, korvvagn samt underhållning. Det blir nästan så att jag själv får svårt att hålla mina fingrar i styr. Det vore kul att boka och hyra en massa av detta, men det kanske är dumt att gå all in och ta allt. Får kanske begränsa mig till ett par saker. Men hyra mjukglassmaskin får det allt bli och ska även se till så att det blir lite underhållning med, så att alla barnen får det roligaste kalaset de kan tänka sig.

Skidresa inbokad

25 okt 2018

Något jag och ungarna försöker göra det är att åka på skidresa då och då. Vi kom inte iväg alls förra året, men detta år kommer det att bli av. Vi har bokat en vecka uppe i de svenska fjällen i december. Det jag måste göra nu är att se över våra skidbyxor och skidjackor. Jag tror nämligen vi alla behöver ha nya skidbyxor. Det är nog inte det enda. Jag har inte kikat på hur våra skidor ser ut heller. Det är nog bra att göra det, innan man åker. Vet inte om jag ska satsa på att köpa nya, eller om man ska ta och hyra skidor i år? Det är ju ett bra alternativ menar jag.

Kul med snöaktiviteter

Jag har alltid gillat snö och att åka skidor, både utför och längd. Redan när jag var liten tog mina föräldrar med mig på sånt. Så jag fortsatte med det när jag fick egna barn med. Ju tidigare barnen får testa att åka, desto snabbare lär de sig. Sen tycker jag det är kul att åka till olika skidanläggningar. Det finns ju ofta även en massa annat kul att göra. Så som åka hundspann, åka skoter eller åka häst och släde. Jag har testat skoter, men inte hundspann, så det kanske jag ska göra denna gången vi åker. Det ska bli riktigt trevligt att komma iväg i alla fall på en liten vintersemester. 

Så undviker du inbrott i din bostad

24 okt 2018

En sak som jag tycker är lite läskigt är att tänka på om det skulle bli ett inbrott hemma. Jag skulle känna mig så förnedrad av att veta att någon har rotat omkring bland alla mina grejer. Dessutom skulle det bli väldigt jobbigt om man blir av med saker man håller av. För att inte tala om allt krångel med försäkringsbolag efteråt. Nej, det bästa är om man kan stoppa tjuven långt innan de kommer in i bostaden och då finns det några olika sätt att gå tillväga. Köp ett inbrottslarm från Svenska Alarm, skaffa en vildsint vakthund eller bo i en bunker. Jag har inte tid för en hund och jag vill ju inte bo i en bunker så det bästa för mig är nog att skaffa mig ett larm istället. 

Om det redan har hänt...

Kontakta Polismyndigheten om du har blivit utsatt för ett inbrott. Det är den väg du måste gå för att kunna få ersättning för de saker som gått sönder eller blivit stulna. Utan en polisrapport så kommer försäkringsbolaget inte att kunna hjälpa dig. Här hittar du mer information.

Hur hjälper ett larm?

Det första, och kanske det största, skyddet är faktiskt informationen om att du har ett larm. En inbrottstjuv väljer ofta bort de hus som har ett larm installerat och är det dessutom ett välkänt och bra larmföretag som Svenska Alarm så är det ytterligare ett skydd. I larmen ingår också ett brandlarm, så du är skyddad på många vis! 

Skapa ett vinterhem för igelkottarna

22 okt 2018

Är man en igelkottsfantast, som jag är, så kanske man vill göra det lite lättare för trädgårdens piggiga små vänner att hitta en hörna att spendera vintern i. Igelkottar går ju i ide och sover sig igenom de kalla månaderna, men de måste först hitta en riktigt säker och trygg plats att sova i. Man kan hjälpa dem på traven och jag testade faktiskt detta i höstas. Nu börjar de väl snart vakna till liv, det ser jag fram emot!

← Äldre inlägg